
Doctor în drept, din anul 2004, cu teza „Greva – faza ultimă și cea mai gravă a conflictelor de interese„, sub coordonarea prof. univ. dr. Ion Traian Ștefănescu, Catedra de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice, licențiat în drept la Facultatea de Drept Universitatea „Nicolae Titulescu”.
Din 1999 până în prezent este cadru didactic universitar titular în cadrul Facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din București și în cadrul Academiei de Studii Economice, la disciplinele: Teoria Generală a Dreptului, Drept roman, Dreptul civil, Dreptul muncii, Dreptul afacerilor, Dreptul concurenței, Dreptul consumului.
Are o experienţă de peste 20 de ani în susţinerea de prelegeri, cursuri, seminare în cadrul unor activități de formare profesională organizate de către: Baroul București, Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală București, Societaeta Leadermark – Centru de Resurse și Evenimente S.R.L., Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat; Societatea de Științe Juridice.
Aurelian Gabriel Uluitu este autor a peste 50 de articole, studii și comentarii publicate în reviste de specialitate din România; autor a unor monografii, dicționare, comentarii, cursuri publicate de edituri din țară și străinatătate.
Este membru al Baroului București, începând cu februarie 2001 şi este titular al Cabinetului individual de avocaţi Uluitu Aurelian Gabriel, domeniile de activitate fiind Dreptul muncii, Dreptul civil, Dreptul administrativ; activități de consultanță, asistență și reprezentare în cadrul procedurilor jurisdicționale de soluționare a litigiilor de muncă, civile și administrative.