Răspunderea disciplinară a salariaţilor.

Te ajutăm să câştigi litigiile cu angajaţii!
COST
560.00 lei 450.00 lei

VORBITORI

Start

02/03/2017 - 9:00

SE TERMINĂ

02/03/2017 - 17:30

ADRESA

Bucureşti, Education Point, Str. Mendeleev nr. 7-15   VEZI HARTA

AASPECTE TEORETICE ȘI PRACTICE

În activitatea unei instituții/societăți se întâmplă câteodată ca unii dintre salariați să săvârşească anumite abateri disciplinare. Într-o astfel de situație, dispunând de prerogativa disciplinară, angajatorul aplică sancţiuni disciplinare, începând de la un simplu avertisment ți ajungând chiar până la desfacerea contractului individual de muncă al salariatului vinovat.

De multe ori salariații respectivi acceptă aplicarea unei astfel de sancţiuni disciplinare din partea angajatorului lor, dar de cele mai multe ori, nu, și într-un astfel de caz, o contestă în fața instanței de judecată.
Din păcate, așa cum arată practica judiciară, cele mai multe astfel de sancțiuni disciplinare sunt infirmate de către instanțele de judecată, fie că sunt anulate, fie că sunt înlocuite cu unele mai ușoare, ceea ce înseamnă că angajatorii nu cunosc sau în mod voit nu respectă dispozițiile legale privind cercetările disciplinare și aplicarea sancțiunilor disciplinare.

Iniţiat la cererea participanţilor la Atelierele Indaco de Resurse Umane/Legislație, seminarul „Raspunderea disciplinara a salariatilor ” reprezintă soluţia propusă de noi la problema mai sus semnalată și dorește să îi ajute pe cei din domeniul resurselor umane (dar nu numai) din cadrul instituțiilor/societăților să facă cercetări disciplinare conform legii, astfel încât aplicarea sancțiunilor disciplinare de către angajator să se facă legal, iar eventualele litigii cu salariații să fie câștigate în favoarea angajatorului.

Participarea la acest seminar vă ajută să aflaţi următoarele:

-Ce reprezintă abaterile disciplinare și unde pot regăsi prevederi în legătură cu acestea;

-Exemple de abateri disciplinare în cadrul unui angajator;

-Care sunt sancţiunile disciplinare și de ce trebuie să țină cont angajatorul când aplică o astfel de sancțiune;

-Care este procedura efectivă de desfășurare a unei cercetări disciplinare în cadrul angajatorului;

-Care sunt cele mai importante aspecte ce trebuie respectate în cadrul unei cercetări disciplinare;

-Ce trebuie să cunoască referitor la Decizia de sancţionare a angajatorului;

-Care sunt urmările emiterii /comunicării în mod greșit a unei Decizii de sancţionare de catre angajator;

-Care sunt cele mai frecvente greșeli care se fac în legătură cu cercetarea disciplinară și aplicarea sancțiunilor disciplinare și cum pot fi acestea evitate;

-Care este practica instanțelor judecătorești în materia răspunderii disciplinare.

Iată câteva dintre beneficiile pe care le veţi obţine prin participarea la acest seminar:

-În cadrul seminarului veţi cunoaște/aprofunda problematica referitoare la abaterile disciplinare, cercetarea disciplinară a salariaților și aplicarea sancţiunilor disciplinare de către angajator;

-Veţi avea acces la o bogată cazuistică referitoare la tematica seminarului;

-Veţi primi acces la cel mai modern şi apreciat sistem de documentare legislativă, Lege5, pentru ca munca dumneavoastră de informare să fie uşoară şi rapidă.

-În cadrul seminarului veţi găsi răspunsuri la toate întrebările punctuale legate de cercetarea disciplinară a salariaților și aplicarea sancţiunilor disciplinare.

-Participanții vor fi în măsură ca, pe viitor, să înțeleagă și să interpreteze corect practica instanțelor judecătorești, în domeniul răspunderii disciplinare; făcând acest lucru, participanții vor știi cum să procedeze corect la locul lor de muncă astfel încât, într-un eventual litigiu în cadrul angajatorului lor, acesta să aibă câștig de cauză în fața salariatului/salariaților cu care se judecă.

Cui se adresează acest seminar?

•Seminarul este astfel conceput încât se adresează celor care activează în domeniu (referent resurselor umane, inspector resurse umane, manageri resurse umane, consilieri juridici, etc.).

•De asemenea, seminarul se adresează și celor care doresc să lucreze pe viitor în domeniul resurselor umane și care au nevoie de informații clare și corecte referitoare la răspunderea disciplinară.

Investiţia dvs.: 560 lei

Ofertă specială valabilă până la 20 februarie: 450 lei
Discount-uri: 10% pentru 2-4 participanţi de la aceeaşi companie; 15% pentru cel puţin 5 participanţi de la aceeaşi companie.
-preţurile includ TVA.
Participarea la seminar vă asigură un discount de 10% la preţul următoarelor ateliere de „Resurse Umane” şi „Legislaţia Muncii”.

Costul de participare cuprinde:
-mapa de lucru;
-coffee breaks;
-diploma de participare la eveniment emisă de organizator.

Adresează o întrebare:

Bazându-ne pe experienţa ediţiilor precedente, vă oferim posibilitatea de a adresa întrebări în prealabil. Întrebările cele mai interesante vor fi selectate de trainer, care va oferi răspuns acestora în cadrul seminarului.

Data-limită până la care puteţi trimite întrebările dumneavoastră este 24 februarie a.c., la adresa de e-mail seminarii@indaco.ro.

Progamul seminarului este următorul:

09.00 – 09.15 Welcome Coffee
09.15 – 11.00 Sesiune I Dezbateri (1 ora si 45 minute)
11.00 – 11.15 Coffee Break
11.15 – 12.45 Sesiune II Dezbateri (1 ora si 30 minute)
12.45 – 13.30 Lunch Break
13.30 – 15.15 Sesiune III Dezbateri (1 ora si 45 minute)
15.15 – 15.30 Coffee Break
15.30 – 17.30 Sesiune IV Dezbateri. Concluzii finale (2 ore)

Contactați-ne pentru mai multe detalii

Telefon

0758.070.577

Email

seminarii@indaco.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *